Многолюдно и благодатно премина празникът по повод 10-годишнината на църквата „Св. св. Козма и Дамян“, която отбеляза и храмовия си празник. Тя е част от  епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян. Към тази света обител се стекоха много поклонници от Смолян и други градове на страната, за да почетат светите безсребреници, патрони на църквата, да се помолят за здраве. Бяха дошли и ръководители на институции и общински съветници. Целият манастирски комплекс  блестеше в подредба и много цветя под грижите на сестра-послушница Христина, брат Георги и съпричастни помагачи.
Празничната света божествена литургия възглави архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово високопреподобие архимандрит Висарион.
Проведено бе литийно шествие, начело с иконата на светите лечители.
Изпълняващият  длъжността игумен на манастира иконом Запрян Шиков поздрави всички с празника и отбеляза: „Ние сме тук, за да отправим горещи молитви към светите безсребреници, чудодейните лекари, които Бог даде нам, да се молим на тях, да ги хвалим, да измолваме от тях нашето изцерение. Нека по техните молитви Бог да ни дарува крепко здраве, мир, любов, благословение на тази света обител, на всички вас, поклонници, на целия български народ и целия православен свят. За много и благословени години!“.
Духовниците и хористите заедно изпълниха „На многая лета!“
Росица Примовска
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I