10 специализирани болнични легла бяха дарени на общинската болница МБАЛ „Проф. Д-р К. Чилов“ в Мадан за отделенията с трудноподвижни пациенти.
Зад благородната инициатива, заедно с двумандатния кмет на община Мадан и настоящ кандидат за поста Фахри Молайсенов, единодушно застанаха председателят на Общинския съвет Бехчет Сираков, настоящите съветници от ДПС, и председателят на Общинската структура на политическата партия в Мадан Бисер Базеников. Всички те дариха средства от възнагражденията си за закупуване на необходимите легла.
Решението за дарението датира още от пролетта. Когато при един от разговорите на Молайсенов с част от медицинския персонал, работещ в едни от най-натоварените отделения на болницата, го молят за съдействие за подмяна на тежките и морално остарелите легла в отделенията.
Леглата, заедно с матраците към тях, били поръчани още тогава, а от сряда вече са в лечебното заведение.
„Специализираните легла са многофункционлани, леки и се управляват автоматично, посредством, дистанционно управление. Много по-удобни и изключително лесно могат да се настройват за най-добрата позиция на болния. С тях ще се преоборудват приоритетно отделенията с трудно подвижни пациенти като интензивен сектор, АГ отделение, операционния блок и там където е необходимо още.
Освен легла бяха закупени швейцарско производство - 10 000 бр. маски, 500 бр.престилки и 5 бр. ортопедични сета. Изказвам огромната си благодарност към дарителите, които се отзоваха веднага и със събраната сума от 24 000 лв успяхме да реализираме поредното добро дело. Вярвам и съм убеден, че с новите придобивки ще бъде по-лесно и уютно за пациентите, както и за персонала в болницата“, коментира Молайсенов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I