Резултатите от „малките матури“ наредиха област Смолян на второ място в страната.
Учениците ни след седми клас са се справили най-добре на Националното външно оценяване  след връстниците си в столицата.
„Това са резултати, с които можем да се гордеем като постижение на учениците ни“, обяви началникът на Регионалното управление на образоването Мария Семерджиева. На изпита по Български език и литература се явиха 835 ученици, среден брой точки за област Смолян- 57.66, като този за страната е 53.06.
38.14 пък е средният брой точки на изпита по математика, като за страната той е 33.62.
По български смолянските ученици са на второ място, а по математика на трето, след София и Варна.
Най-висок резултат по български е получил ученик от Неделино, събрал 98.50 точки.
Най-висок резултат по Математика е показал ученик от Основно училище в село Любча, с 97 точки.
„От тези резултати можем да направим извод, че дистанционното обучение в електронна среда е протекло нормално, за което благодаря на ученици, родители и учители, заедно са постигнали тези резултати“, каза началникът на РУО-Смолян.
Следващ етап е подаване документи за кандидатстване- първи етап ще протече от 3 до 7 юли. „Обръщам се отново с апел към родителите и ученици да кандидатстват
чрез електронната платформа, за да няма струпване на ученици и родители в училище. Ако някой има нужда от консултации, може да го направи в училището-център, за тази година е определено-ППМГ „Васил Левски“ Смолян“, посочи началникът на РУО.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I