24smolian.com/Общество

Филми от Германия, Турция, Украйна, Гърция, Израел, Австрия, България и други държави ще бъдат представени на Международния Документален Родопи Филм Фест, който ще се проведе в Смолян.

Над 700 филма са подадени за конкурса, след селекция около 30 от тях ще бъдат допуснати до участие.

Фестивалът ще бъде открит на 7 юли в Смолян с българския филм „Воев“.

В последните два дни, като подърък за гражданите и гостите на родопския град ще бъдат излъчени нови български филми, които са извън конкурса.

Всички прожекции ще са с вход свободен.

Акценти от програмата:

“Bettina” Германия

Биографичен филм, за родената през 1947 година певица Бетина Вегнер, известна като гедерешката Джоан Баез. Със силно въздействащите си и заредени с остър социално-критичен заряд текстове тя става неудобна за властта в ГДР. Филмът представя нейната равносметка за трудното минало през фино чувство за хумор и дълбока откровеност.

“1341 Frames of Love and War” Израел, Великобритания, Америка

Режисьор Ран Тал

От повече от половин милион негативи, заснети от известния израелски фотограф Миша Бар-Ам, хиляда триста четиридесет и един кадъра се превръщат във вълнуващо пътешествие из историята на човечеството.

“Тихо наследство” България

Сценаристи: Огнян Стателов, Петя Накова

Режисьор: Петя Накова

Таня, всеотдаен учител в собственото си училище за глухи деца, се разболява. Трябва да замине за лечение в чужбина, а дъщеря й Кати поема отговорността за центъра и грижата за по-малката си сестра. За 20-годишното момиче това е тежко изпитание. Дали силата на семейството и приятелството ще бъде достатъчна, за да издържат майката и дъщерята?

“Proud of you” Германия

Сценарист и режисьор: Jens Schanze

Оператор: Борес Фон Вайфенбах

Асуде е на 17. Тя живее в малко градче в Долна Бавария и е на път да завърши гимназия. Истинската й цел е да стане кикбокс шампион. Нейните сестри я подкрепят. Когато нейните родители напускат Турция, за да търсят работа в Германия. Асуде е мълчалива, ниска, носи очила и повечето й съотборници са момчета. Първото й състезание като част от Националния кикбокс отбор на Германия ще бъде в Скопие, а нейният опонент ще бъде от Турция.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I