24smolian.com/Общество

В социалните мрежи бе пусната официалната петиция  за отстраняването на отец Виктор Христев, който служи в най-ранния църковен храм в Централните Родопи, а именно - "Успение Богородично" в град Златоград.

Причините за създаването на тази онлайн петиция са установените множество нарушения в действията на отеца, непрофесионалното му и грубо отношение към посетителите, както и свидетелски разкази и снимки, които се появиха през последните 2 седмици в социалните мрежи за незаконен ремонт.

Скандален разговор с отеца публикува бившата клисарка в храма - Александра Иванова, от който става ясно, че божият служител е ходил в църквата и си е  "свършил работата". Организаторите на петицията, християнското общество в Златоград, както и други активни граждани, настояват за отстраняването на отеца, възстановяването на първичния облик на църквата, заплащане на всички щети и за тежка наказателна отговорност над извършителя. След приключване на подписката, тя ще бъде изпратена до Светия синод, Пловдивската патриаршия и Комисиите по вероизповедание и култура към Парламента.

"Подали сме молба до кмета на Златоград с искане да ограничи достъпа на служещия отец Виктор Христев до църквата, докато приключат проверките и разследванията. Към момента нямаме никаква реакция и никакви мерки не са предприети", сподели Александра Иванова.

Кметът Мирослав Янчев не желае да заяви своята позиция публично до приключване на проверките. От Общинския съвет пък са категорични, че искат прозрачност и откритост в разследванията, както и присъствие на няколко членове на бъдещите проверки.

В утрешния ден, 5 декември, в родопския град пристига втора комисия, назначена от Министерство на културата, която ще направи оглед за нарушения в храма и ще състави нов протокол.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Пловдивската патриаршия 🤣
    Ех, злоба. И сам Иисус Христос да ви дойде и на Него косур ще намерите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I