Ракитовски дървосекачи превърнаха в тоалетна района на „Герзовица", алармираха читатели на 24smolian. От два месеца бригади от Пазарджишко, главно от Ракитово, добиват дървен материал в региона. Освен, че през там преминава една от най-дългите екопътеки – от Смолян към горното поречие на река Арда, мястото е сред най-предпочитаните за беритба на боровинки, диви ягоди и гъби от местното население. Читателите обясниха, че дървосекачите са изградили нещо като палатков лагер, в който живеят с цялата си фамилия. В лагера няма никакви битови условия, като липсва дори елементарна тоалетна. Поради тази причина десетките гости се облекчават в горите около бивака, които са заприличали на разбита градска канализация. „Носи се отвратителна миризма. Баирът е изпълнен с екскременти, салфетки и всевъзможни боклуци. Като сметище е", обясниха посещаващи района. Животните, с които свалят дървения материал също допринасят за грозната миризма, усещана от километър-два. „Не знаем защо горските служители не предприемат мерки и не накарат секачите да си направят нужник с дупка", чудят се местните.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I