От няколко дни думата „мафия" е най-споменаваната в Комотини, Фанари, Мароня и другите курортни селища в Северна Гърция. Война за плажни терени тръгна в района. Заради очаквания бум на туристи след отварянето на граничния пункт „Маказа – Мароня" интересът към обектите е огромен.
Неизвестни засега запалиха плажния бар Baracuda Fanariou, а в разследване на вестник „О хронос" се твърди, че това е дело на мафията.
Случаят се пази в тайна от органите на реда, обхванат е от така нар. „кодекса на мълчанието" (омертата – б. р.), твърдят колегите от Комотини. Целият бар е унищожен, стопанинът бил събрал под навеса чадъри, шезлонги, маси и друг инвентар – всичко е изпепелено. Правилата в южната ни съседка изискват след края на сезона, целият инвентар на всички плажни заведения да бъде прибран, плажната ивица се изчиства и освобождава от чадъри, маси и т.н. Това означава, че няма как палежът да не е умишлен, при положение, че не е имало включени уреди в затвореното заведение
Слънчевият Комотини е в плен на мафията, уверен е стопанинът на бара. Пожарът е станал миналия петък призори.
Както вече писахме, заради очаквания бум на туристи от регионите на Кърджали, Смолян, Хасково, Пловдив, Стара Загора, общинарите в Комотини обявиха мерки за по-ранно започване на сезона.
На 15 април се проведе търг за стопанисване на заведенията по плажовете в Северна Гърция, като сред участниците имаше и нашенци.
Заради огромния интерес, търговете за отдаване под наем на плажните обекти стартираха с начална цена от 3 500 евро, вместо миналогодишните 2 500 евро, съобщиха за 24smolian.com от управата в Комотини. Общинарите потвърдиха, че очакванията на всички собственици и наематели на кафенета, таверни, хотели и други обекти са за силен летен сезон след отварянето на граничния пункт „Маказа – Нимфея".
Кои спечелиха търговете за 9-те обекта – четете по-късно тук.
Новите наемни договори ще бъдат за срок от една година.
Междувременно започна почистването на плажовете, което се контролира от отдел в общината в Комотини.
Аспасия Димас,
специално за 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I