Бившият зам.-кмет на Неделино и отстранен от длъжността „Секретар на Общината" Румяна Караиванова е взела 10 000 лева назаем от Стоян Беширов, за да си плати гаранцията след задържането. Тя трябва да върне сумата в срок от три години.
Това стана ясно в съда по време на делото за отстраняване от длъжност на Караиванова. Защитата на вече бившата „дясна ръка" на обвинения в злоупотреби кмет Стоян Беширов пледира Караиванова да остане на работа като секретар на Общината. „Документацията за обществените поръчки е иззета изцяло, с това е преграден пътя за каквато и да е подмяна на документи. Освен това обвиняемата е взела заем от кмета Беширов за 3 г., за да си плати паричната гаранция. Ако бъде отстранена от длъжност, няма да може да върне тези средства", заяви адвокатът й. Самата Караиванова се разплака по време на съдебното заседание. Един от мотивите на спецпрокурора по делото бе именно, че тя е подпомагала Беширов с подменяне на документи, както и с натиск върху служители на Общината, за което бяха представени свидетелски показания.
Както вече писахме, делото за отстраняване от длъжност на Беширов ще се гледа на 18 януари догодина. Защитата му представи медицинско удостоверение за постъпването му в „Пирогов". На делото стана ясно, че обвиненият в длъжностно престъпление кмет лекува кървящи хемороиди. Предстои му и операция с друга диагноза.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Гаранцията ,като си невинен ти я а връщат.Връщат
    и я като влезеш в затвора.За какво се притеснява
    за парите.Както е тръгнала ще го отнесе за много
    повече заради някой.Той и разписка и поискал.

    ОтговорИзтриване
  2. Какво се притеснява .Гаранция се връща като влезеш в затвора
    или ако си невинен.Лошото че може да го отнесе за много повече

    ОтговорИзтриване
  3. Да го погледнем от тази гледна точка - тя поне е декларирала от къде има средства за гаранцията. По- интересно е - от къде Беширов е извадил 20 хиляди кеш за толкова малко време? Декларирани ли са тези пари пред Сметната палата в законоустановения срок? Защото и ако са собствени средства, и ако са от заем - той е задължен да ги декларира, както произхода, така и размера им. Същото важи и за неговата съпруга. До преди седмица, когато изтече срока, такава декларация не е давана?!?!?

    ОтговорИзтриване
  4. Всъщност на този сайт register.bulnao.government.bg всеки може да види кой какво е декларирал. Беширов не е декларирал наличие на средства или да е получил заеми. Което е странно - Караиванова пък въобще не е подала декларация като зам. кмет, а това е задължително.

    ОтговорИзтриване
  5. Вярно като проверих в системата няма различие от годините и доходите от съпругата на Беширов ..Страно откъде намери тия 20 хил.,може би от кражбите които е направил плюс това и още един замък направи на Неделинци.Нима с кметска заплата може да се постигне това

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I