Около три тона царевица са използвали за изхранване на дивеча авджиите от ловната дружинка „Чепинци". На тези техни действия и точните им мерници се дължи и слуката им. От началото на сезона те са отстреляли осем диви прасета като най-големият им трофей е от последния излет. С един изстрел траперът от дружинката Хайри Моллов успял да повали 170-килограмов глиган.
Припомняме, че глиган за трофей повалиха и авджиите от смолянското село Момчиловци. Миналата неделя под точния мерник на 51-годишния Георги Маламов попаднал 150-гилограмов единак и опитният стрелец го гръмнал с един изстрел.
Същия ден авджиите били на излет в местността „Атанасица" над селото. „Навсякъде беше замръзнало, но намерихме прасетата още при първата гонка. Освен големия глиган повалихме и малко прасе от около 40 кг. То падна от изстрела на Анастас Парев", каза шефът на групата Христо Мърхов. Според ловците едрите глиги на застреляния единак са достойни за трофей. Дължината им е около 24 см, което ги прави претендент за златен медал, радват се авджиите.
Снимка: ЛРД „Чепинци"
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I