Фондация „Искам бебе", съвместно с Община Смолян, организира благотворителна инициатива с продажба на художествени произведения и ръчно направени продукти. Благотворителният базар ще се състои във фоайето на Родопски драматичнен театъра „Николай Хайтов"-Смолян. Събраните средства ще се разпределят между нуждаещи се от финансова подкрепа двойки с репродуктивни проблеми от община Смолян. Входът е свободен.
Инициативата ще започне със специалната празнична програма с гайди, песни, танци и много добро настроение. Всеки, който желае да подкрепи семействата от Смолян, борещи се за дете, ще има възможност да закупи уникални произведения на изкуството, картини, скулптури и други предмети, дарени от приятели на каузата.
„Очакваме ви! За да се раждат повече жадувани родопчанчета!". С този призив се обръщат организаторите на събитието към гражданите на Смолян. От изключително важно значение ще бъде и финансовата подкрепа от представители на местния бизнес,  като всеки дарител подписва договор за дарение и дарената сума се внася по банков път. При сключване на договор с Фондацията, дарителят получава и Дарителско свидетелство. След започване на лечението, средствата, предоставени от дарителя се превеждат в клиниката, където пациентът е избрал да се лекува. Дарителят има право да получи информация за резултата от лечението, съобщи Вера Вулджева, член на УС на фондация „Искам бебе" и координатор за област Пловдив. Координаторът за Смолян е Мария Караиванова, която също е заченала инвитро и оказва помощ и подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.
Фондация „Искам бебе" са помогнали досега на десетки смолянски семейства да се сдобият с рожба.
Както вече информирахме, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември т.г. да се създаде местен фонд „Ин витро" за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общината.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I