Няма да има увеличение на местни данъци и такси и през следващата година, както е от началото на мандата. Общината е в сравнително добра кондиция. Караме три години така и не се предаваме. Затова сме оптимисти за 2015 г., защото имаме доста започнати проекти, които ще довършим тогава".
Това заяви на пресконференция кметът на Смолян Николай Мелемов. По думите му през следващата година ще бъдат финализирани спортните обекти, проектът за централната градска част и други инициативи, които не са по европейски програми. По-важното обаче е, че бюджетът, който сме подготвили за догодина щади нашите съграждани. Още като поехме управлението на общината, първата ни стъпка беше да намалим данъците, и макар че ни се случи да управляваме в криза и в тежко финансово положение, не можем да си позволим да прехвърлим тежести на гражданите на Смолян", допълни градоначалникът. 
Главният финансист Венера Аръчкова посочи, че 82 % е събираемостта на данъците и таксите за годината до момента. Кметът добави, че от старта на новото правителство  ръководството на общината вече е обиколило повечето министерства с искания и проекти.
Община Смолян спазва финансовата дисциплина и затова имаме очи" да ходим и бъдем настоятелни в исканията си в различните министерства", посочи още Мелемов.
24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I