„Иска ми се всичко, което се случва в горския сектор да почива на принципи. За съжаление в момента държавното управление на сектора не се ползва с добра обществена подкрепа. Затова, доколкото зависи от мен, ще насочим усилия това да се промени". Това заяви на среща с представители на горския сектор в Смолян  министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя изтъкна, че нейна лична цел ще бъде подобряване състоянието на сектора, като най-напред се осигури равен достъп на бизнеса до работата, която се възлага от горските предприятия. „Трябва да се общува с бизнеса и с всички от горския сектор, така че да се получи добра обществена подкрепа, такава каквато в момента липсва" подчерта министър Танева. Според нея частния сектор трябва да има дългосрочност и да стане устойчив, защото създава доходи, заетост и продукт за държавата.
На среща бяха поставени още редица въпроси и проблеми, касаещи сектора. Някои от тях бяха свързани с достъпа до горските територии и за поддържането на горската инфраструктура, разрешителните за ловуване и др.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Между селата Сираково,Спахиево,Минерални бани,Татарево и Гарваново,в Хасковска област от повече от година се извършва безогледна сеч на дъбова гора.По 150 кубика на ден.Има ли кой да провери лесоустройствения проект,който има срок за изпълнение 10 години.Ако така се сече,на мястото на гората ще бъде една пустиня.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I