Списъкът с побратимените на Мадан чужди градове се попълни с още един.
Официално споразумение за партньорство и побратимяване подписаха по време на извънредна сесия на Общинския съвет, кметът на община Мадан Фахри Молайсенов и колегата му от община Ихсание, република Турция – Шабан Чабук.
С обещание за съвместна работа в реализацията на всичко, заложено в споразумението, градоначалниците подписаха договора и си стиснаха ръцете.
И двамата бяха категорични, че споразумението за сътрудничество няма да остане само на хартия, а ще се работи за конкретна рамка на общи интереси и ще се следват конкретни стъпки и действия, които да водят до явен резултат от това общо сътрудничество между градовете. Работата и на двата града ще бъде съсредоточена върху обмислянето и реализацията на общи проекти.
Целите на споразумението са да развият дългосрочни и взаимноизгодни търговско-икономически, научно-технически, хуманитарни отношения между двете общини в областта на образованието, културата, строителството, селското стопанство и туризма.
Чрез реално съществуващи възможности за инвестиции в сферата на науката, туризма и предприемачеството е възможно отношенията между двата града да доведат до много взаимоизгодни общо държавни и държавно частни проекти.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I