3 709 лева са постъпилите средства от туристически данък в Община Златоград през изминалата година посочиха от местната администрация. Легловата база на туристическите обекти е с капацитет 536 брой легла.
„Доказателство за необходимостта и важността от съществуването на четвъртата пресечна точка между България и Гърция-ГКПП Златоград–Ксанти, са преминалите милиони пътници през граничния пункт, което съживи икономиката, туризма, търговията и от двете страни на границата. Благодарение и на официалното откриване на контролно-пропускателния пункт през 2010 г., градът ни се превърна във все по-предпочитана туристическа дестинация, не само за български, но и за чуждестранни туристи. През петте години от отварянето на ГКПП Златоград-Ксанти са преминали над 850 000 превозни средства и близо 2 700 000 пътници, като само за 2014 г. преминалите автомобили са близо 120 000, а пътниците 390 000", коментираха за 24smolian от екипа на кмета Мирослав Янчев.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I