Сигнал за замърсяване на река Черна с нефтопродукти в района на стадион „Смолян" е бил получен в РИОСВ, съобщиха от екоинспекцията. Експерти съвместно с Регионална лаборатория – Смолян са извършили оглед на района. При обхода е установено, че изтичането е от канализационна тръба, която се зауства в коритото на реката. В последствие експертите локализираха и източника на замърсяването-котелно помещение на ОДЗ „Буратино"–Смолян. Авария в котелното на детското заведение е причинил теч на нафта, а от сифона на помещението петролният продукт се е излял в канализацията, а от там и в коритото на река Черна.
Предполагаемото количество на изтеклата нафта е около 20 литра. Дадени са предписания  да се изгради обваловка на котелното помещение, както и да се завиши нивото на сифона, за да не се допускат  подобни инциденти.
Взета е водна проба и се изчакват лабораторните анализи.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I