Архимандрит Висарион отслужи молебен в църквата „Успение на Пресвета Богородица" в Широка лъка. Духовният водач на Родопите и свещениците Запрян Шиков и Иван Марински отправиха молитва към Господ и Света Богородица да закрилят пешеходци, шофьори и всички жители на селото и да няма повече трагични инциденти по пътя. С литийно шествие и с иконата „Успение на Пресвета Богородица" хората се отправиха към центъра на селото. Архимандрит  Висарион поръси пътя с осветена вода за безаварийно пътуване. След това бе осветен и раздаден 100 кг. курбан.  Инициативата е на кметство Широка лъка, църковното настоятелство и читалище „Екзарх Стефан", обясни кметът на родопското село Васил Седянков. Поводът е двете тежки катастрофи, които станаха край Широка лъка в края на миналата година. Преди Бъдни вечер загинаха трима 18-годишни младежи от Девин, в навечерието на Нова година един 29-годишен мъж от Банкя. В събирането на средствата за курбана са участвали местното население от Широка лъка, както и от Девин и Стойките.
Искаме да покажем съпричастност към близките на загиналите и да се помолим, за да спрат тези инциденти. Да се заостри вниманието и на водачи, и на обществеността, да бъдат внимателни по пътя", каза още Седянков.
Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова присъства на молебена и участва в литийното шествие.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I