Областният управител Недялко Славов спаси европроект с Гърция от провал.
Става въпрос за одобрения проект "Социална стратегия за социална защита на уязвими социални групи" по Програмата за европейско териториално сътрудничество  "Гърция- България 2007-2003 г". Водещ партньор по него е Регион Източна Македония и Тракия (Гърция), а Областна администрация - Смолян, е единствен партньор от българска страна. Още в стъпването си в длъжност областният управител Недялко Славов, обясни, че един от неотложните  въпроси за разрешаване е проектът да бъде съфинансиране от българска страна. В края на миналата и началото на тази година Славов направи поредица от срещи в Министерски съвет за решаване на проблема.
"Вчера дойде разрешение от администрацията на Министерски съвет, че можем вече да изпълняваме този проект", съобщи Славов. "За мен е радостно, че можем да го реализираме, още повече, че не се създават предпоставки за влошаване на взаимоотношенията ни с Регион Източна Македония и Тракия, каквато опасност съществуваше. Знаете, там преследваме други стратегически цели, доста по-сериозни, като отваряне границата при Рудозем. И се радвам, че имахме възможност  да си изложим аргументите пред правителството, и че те бяха разбрани. Тоест, ние ще започнем по най-бързия начин да изпълняваме дейностите по този проект, защото той трябва да завърши до края на септември и времето е изключително късо", обясни Славов.
"Според мен така избегнахме сериозен гаф, но тъй като в хода на изпълнението са предвидени и публични събития – пресконференции и брошури, които съпътстват всеки проект, ще предоставяме своевременно информация за изпълнението му", допълни той.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. БРАВО НА ОБЛАСТНИЯ! ТОЗИ МЪЖ СИ Е НА МЯСТОТО.

    ОтговорИзтриване
  2. КЪДЕ ГИ ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ ТЪПИ ПРОГРАМИ,САМО ПАРИ ПИЛЕЯТ,ДА НАПРАВЯТ НЕЩО РЕАЛНО,ДА ПУСНАТ ГКПП ЕЛИДЖЕ,НЕ САМО ДА СИ ПИТЯТ ЗАДНИЦИТЕ ПО КРЕСЛАТА И ДА ЛЪЖАТ ХОРТА С ПРОСТОТИИ!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I