Цитати от Библията и дори намеса на семейството на починалия крал на Саудитска арабия Абдула, както и реакциите на английската кралица Елизабет Втора и американския президент Барак Обама се чуха в залата на Апелативния съд в Пловдив на старта на делото срещу обвинените 13 мюсюлмани за разпространение на радикален ислям. То обаче бе отложено поради липса на достатъчно време прокуратурата да се запознае с част от жалбите на адвокатите на подсъдимите, подадени в понеделник.
Припомняме, че 13-те обвинени обжалват присъдите си от Окръжния съд в Пазарджик. Сред тях са районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, както и имамите на Рудозем и Мадан-Хайри Шерифов и Байрям Ушев.
Техните адвокати поискаха от съда да бъдат разпитани висши представители на организацията ''Ал уакф Ал ислями'' със седалище в Саудитска Арабия. Също така бяха представени и цитати от Библията, в които се казва, че "мъжът господарства над жената". Бе намесена и смъртта на саудитския крал Абдула, като в част от представените доказателства се цитираха и мнения на световни лидери, сред които и английската кралица Елизабет Втора и американския президент Барак Обама, в които се изказват съболезнования за смъртта на краля, който бил „защитник на мира в региона".
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I