За Бръщен алтернативата е Терминал 2 или ГКПП „Илинден". Това обяви кметът на доспатското село Кемил Кочаков във връзка с изкупната кампания на тютюна, поминъка на хората и моментното им състояние.
„Една кампания по изкупуване на тютюн, която скъса нервите на хората, доведе ги до разочарование и отчаяние", отчете кметът. „Фирма „Михайлидис" е изкупила 57 тона тютюн на средна цена 4,17 лева като изкупната цена включва над 10% отбиви от тютюна: пясък, карагюбек, влаги и други. Другата фирма, която изкупуваше бе „Булгартабак – Плевен". Същата е изкупила общо 22 тона и 900 кг. Тютюн на средна цена 4,39 лева, със 7% неплатимо", допълни Кочаков. Реколтата в селото е изкупена на 100%, а близо 90 семейства са били ангажирани в отглеждането на тютюн в селото.
„Крайно недоволни са тютюнопроизводителите. Нищо чудно да има и картелно споразумение. Очаквам през тази година поне 20% от производителите на тютюн да се откажат от тази култура, но за съжаление очаквам и ръст в предпочелите Терминал 2 и ГКПП „Илинден", с тъга констатира кметът на родопското село.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I