Изчезналото медицинско оборудване за десетки хиляди лева в Неделино отива на прокурор. Малка част от него е било раздадено на центровете за настаняване от семеен тип и за рехабилитация и социална интеграция в родопския град, но останалата техника липсва. Това е установила новосформираната Комисия за борба с корупцията към Общинския съвет в Неделино, след като са били разпитани и директорите на двата центъра. Оборудването е било доставено преди години на изградения хоспис „Надежда" в Неделино, който обаче така и не е започнал да функционира, след което следите на техниката се губят.
„Общинското имущество е раздадено без изрично решение на Общинския съвет, няма никакви инвентарни номера, няма и отбелязани стойностти срещу техниката. Общинската администрация също не е предоставила необходимата информация", заяви за 24smolian председателят на Комисията Христо Петров.
 „Става въпрос за техника, с която може да се оборудва една малка болница. Тя обаче така и не е влязла в употреба, а следите й се губят", заявиха от Общинския съвет. В същото време управителят на хосписа води дела за неизплатени заплати в размер на 12 777 лева, уточниха общински съветници. „Реално той съди учреждението, чийто шеф е бил и което всъщност не е работило", допълват  представители на разпоредителния орган в родопския град.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Алоооооо Петров ти случайно попита ли общинска администация, да не би някъде да се съхранява обурудванете бе галгафон
    Не взехте ли вие решение да освободите управителя и не възложихте ли със същото решение кмета да определи длъжностнстно лице което да приеме оборудването??????
    А случайно да гласувахте то да се ползва в центровете???
    А бе не е лесно да си общински съветник иска се и мааааалко акъл...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I