Аз съм част от изгубеното поколение
и отказвам да вярвам, че
аз мога да променя този свят.
Разбирам, че това ще ви шокира, но
„щастието е вече вътре в теб"
това всъщност е лъжа
Парите ще ме направят щастлив…
....Глупаво е да се смята, че
има надежда.

Интересно стихотворение. То е на Джонатан Рид и има две заглавия-„Изгубеното поколение" и „Има надежда". Задължително трябва да се прочете два пъти-един път отгоре до долу и втори-отдолу нагоре. Тогава се вниква в него. Това са двата противоположни сюжета за развитието на един човешки живот и дори за развитието на човечеството. Това е изборът, който правим дори в наглед най-елементарните проявления на волята ни в ежедневието. Посоката, която трябва да поеме всеки един млад човек, достигнал своята зрялост по време на прехода в „изгубеното" от лутане общество. Да се намести в своето съвремие, да открие най-подходящата ниша за своето съществуване.
Според статистическите данни всеки пети човек в страната на възраст между 14 и 29 години не учи, а също така и не работи. Показателите в цяла Европа са идентични. По този начин губят и хората, губи и икономиката. Всичко обаче е въпрос на личен избор.
Единственото, което различава животните от хората е свободната воля. Затова и всеки трябва сам да избере как ще прочете стиховете за „изгубеното поколение" и „надеждата". Сам да определи пътя си и своето място в обществото. Това обаче понякога е най-трудната задача.
24smolian.com

По темата:
Те могат със стотици евро на Запад, не могат без родния хляб на Изток тук
Иде страшното поколение на Фейсбук, селфи и белфи - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I