Областната дирекция на МВР в Смолян призова гражданите да сигнализират за всяко едно нарушение на пътя, на което станат свидетели. Това те ще могат да сторят както на спешния телефон 112, така и на smolyan@mvr.bg и kat-smolyan@mvr.bg. „Сигнали за нарушения на правилата за движение на пътя могат да се подават и чрез заснемане на нарушителите. Желателно е снимките да се изпращат на посочените електронни пощи, но задължително с телефонен номер за обратна връзка на подателя. На снимката ясно трябва да се виждат точното място, регистрационния номер на автомобила, да бъдат упоменати дата, час и минути на нарушението", посочиха от вътрешното ведомство.
След получаване снимките се изпращат в "Пътна полиция" към ОДМВР – Смолян за работа по компетентност. При откриване на нарушителя се прави обратна връзка с подателя на сигнала. Той се поканва и присъства при съставяне на Акт за установяване на административно нарушение и се подписва като очевидец или свидетел по образуваното административно-наказателно производство, допълват от дирекцията.
Мерките се вземат във връзка с проявения голям обществен интерес към зачестилите  случаи на тежки пътни произшествия, нетърпимостта към нарушителите на Закона за движение по пътищата, както и желанието на гражданите да подават своевременна информация до служителите на "Пътна полиция" за извършени нарушения, посочиха още от Областната дирекция на МВР.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Взаимното клеветене нека да започне сега. Тази идея не би дала резултати.

    ОтговорИзтриване
  2. И как тази снимка ще е основание за съставяне на акт не ми е ясно?Смешна работа!

    ОтговорИзтриване
  3. Ima nekolko problema v tova:
    1.) Protivokonstituciono e sashtoto samo durjavni organi imat pravo da snimat s cial presledvane na prestuplenie i/ili narushenie
    2.) Snimki niamat stoinost pred suda taka i inache, ostava samo samia svidetel
    3.) Dali edin svidetel e dostatachno??
    4.) Tuk samata oblastna direkcia "nahisva" grashdani da narushavat konstitucioni prava na drugi grashdani: “Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи”
    5.) Hubovo, snachi az ot dnez shte snimam dupkite po putie sashtoto vseki stopanin na putie e dlujen da go podurja taka che bezopasno dvijenie e garantirano. Daje shte svidetelstvam za vseka edna dupka koito e nad 5cm dulbochina ...

    Pulna glupost i protivosakono ot gore na tova. Daje mislia che prokuratura trebva da se sesira sama tuk shtom durjaven organ nahisa hora da narujavat kontsitucioni prava na drugi hora. Ne normalno tova i sigurno precedent v ciala evropa .......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I