Скараджиите най-доволни, печалбата е в хиляди

Роженският събор счупи рекорди, а най-доволни останаха търговци, хотелиери и всички от туристическия бранш. „От години не сме виждали смолянските заведения да са толкова пълни и по улиците да е толкова оживено", коментираха собственици на заведения в областния град. Таксиметровите шофьори също бяха щастливи, че не висят по стоянките, а бяха постоянно в движение. Всички хотели в градовете и селата бяха пълни до краен предел. Резервации бяха правени дори и в Асеновград, а по всичко личи, че ще се оправдаят очакванията на организаторите, че само от нощувки ще влезнат около 15 млн. лева в областта.
На самия събор пък всички ресторанти пращяха от народ. Пред тях се виеха огромни опашки, а хората масово оставяха минимум по 20 лв., като не ги плашеше цената от 2 лв. на кебапче, коментираха скараджии. По техни групи изчисления на събора са се изяли над 300 000 кюфтета и кебапчета. Килограм от родопско чеверме пък се продаваше за 35 лева. По левче вървеше питката хляб, бирата достигаше до 3 лева на различните места. Общо десет ресторанта обслужваха стотиците хиляди гости през трите дни на събора. ,„На събор сме, ще разпускаме", коментираха хората, които се тълпяха пред скарите. „Към 350 000 са посетителите на събора, всеки по едно кебапче само да си е купил, смятайте колко се е изяло, най-вероятно около 30 тона мръвка от скарите", коментираха търговци.
Останаха доволни и продавачите на български трикольори, тениски и сувенири с националния ни флаг, пред чиито щандове потокът не секваше.
24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. А след това песни на Фейме Балканска и серане на воля, а ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I