169 смолянчани поеха към пандиза за година

Всеки втори обвинен в престъпление в Смолянско поема към затвора. Общо 169 души са получили ефективни присъди през м.г., сочат данните на статистиците за региона. През 2014 година с обвинителен акт са се сдобили 369 смолянчани, а 137 от тях са получили условни наказания. Най-голям е делът на осъдените на лишаване от свобода до шест месеца-94 лица и на лишаване от свобода от шест месеца до една година-46 лица. Присъди между една и три години са получили 28 души. Наказанието пробация пък е наложено на 97 родопчани.
„Коефициентът на криминална активност е 268 на 100 хил. души от средногодишното наказателноотговорно население и е по-нисък в сравнение с 2013 г., когато този коефициент е бил 366. За страната коефициентът на криминална активност е 506", посочват статистиците.
Броят на осъдените мъже в региона е 257 или 93.1% от общия брой на осъдените лица. При жените този брой е 19.
За миналата година най-голям е бил броят на осъдените лица за общоопасни престъпления-103-ма. На второ място се нареждат получилите наказания за криминални прояви против собствеността. Спрямо 2013 г. през отчетната 2014 г. намалява броят на осъдените лица за престъпления против реда и общественото спокойствие и престъпления против личността.
Увеличава се броя на осъдените за документни престъпления, престъпления против брака, семейството и младежта и против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции, анализират статистиците.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I