Пътищата в Родопите „влязоха" в съда. Водач на „БМВ" оспори акт от 300 лева, съставен му от полицаи поради липса на винетен стикер. Мъжът бил на почивка през уикенда в смолянското село Момчиловци. Семейният „Фолксваген" обаче претърпял повреда и родопчанинът решил да се прибере със съпругата си към Пловдив с лекия автомобил „БМВ", който бил оставен във вилата на село. В неделния ден обаче, В.Й. не успял да закупи седмичен винетен стикер от затворената местна поща, а в бензиностанциите по пътя към Чепеларе 7-дневни винетки нямало в наличност.
Малко по-късно „баварецът" бил спрян от полицейски патрул. Униформените съставили акт на шофьора, който обаче им заявил, че за тези пътища винетка няма да купува.
Глобата от 300 лева бе обжалвана в съда поради невъзможността на водача да закупи необходимия стикер. Според магистратите обаче извинението било неоснователно поради наличността на дневни винетки, а състоянието на републиканската пътна мрежа между Момчиловци и Пловдив през Рожен била в добро техническо състояние, се мотивирал съдебният състав.
Както вече писахме, гражданско сдружение от Източните Родопи пък готви протест в Кърджали против повишаването на цената на винетките.
„Няма никаква логика в 50-процентовия скок на цените, при положение, че републиканската пътна мрежа в област Кърджали е в окаяно състояние. Най-големи рискове за шофьорите крият некачествените републикански пътища в общините Кирково, Джебел, Ардино и Крумовград", отбелязват от Сдружение „Алтай".
Ще припомним, че правителството обяви, че покачва цената на годишната винетка за леки и товарни автомобили до 3,5 тона от 67 на 97 лева.
Протестът ще бъде организиран идната седмица, като той ще започне пред Областна администрация в Кърджали. Шествието ще премине по булевард „България", като е предвидено блокиране на кръговото кръстовище пред автогара „21 век", съобщиха от организационния комитет.
Протести срещу цената на винетките имаше в Пловдив и Пазарджик. Подготвя се и общ национален протест на 28 ноември.
2smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. I kakvo sega na tozi policai medal li shte mu dadet...

    ОтговорИзтриване
  2. от Арда съм и карам без винетка понеже пътя е леш и скоро над Дюлгер ще падне на цяло,като го оправят ще си купя винетка,тва е положението.

    ОтговорИзтриване
  3. Когато почнат да полагат асфалт когато му е времето,а не зимата като вали,както в момента,може да вдигат цената на винетката,а за третокласните пътища не е и нужна мисля...до тогава няма да купя винетка!!!Ако ме хванат-на съд отиваме,кой ми плаща ремонтите на колата? АПИ ли?

    ОтговорИзтриване
  4. kak vinetki za tiq dupki beee kravopiici??????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I