В Община Смолян ще се проведе редовно заседание на Комисията по инвитро. На него се очаква да бъдат разгледани подадените до момента заявления и ще бъдат одобрени кандидати за финансово подпомагане от фонда.
При предишното заседание на Комисията в края на юни т.г. бяха одобрени 4 двойки с репродуктивни проблеми, които да бъдат подпомогнати финансово от местния фонд „Инвитро". Общата сума, която се отпусна на одобрените кандидати от първото заседание на комисията е 5 300 лв. Средствата са разпределени според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията.
За втора поредна година стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда. След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември 2014 г. създаването на този фонд „Инвитро". Разпоредителният орган прие и Правилник за дейността му. В него са упоменати необходимите документи за кандидатстване. В Комисията са включени общински съветници, лекари, представителят на фондация „Искам бебе" за Смолян.
Подробностите и необходимите приложения за кандидатстване са публикувани на сайта на община Смолян: http://www.smolyan.bg/bg/menu/content/1127.
От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I