Да започнеш футболната си кариера в Рудозем и да се озовеш на Острова, където да риташ пред 50 000 души на мач. Всичко е възможно с много труд и талант. Доказва го родопчанинът Костадин Гаджалов.
Както вече 24smolian.com писа, в първите часове на 2015 година кошмарът на футболния „Барселона" привлече футболиста от Рудозем. Костадин Гаджалов подписа с елитния шотландски ФК „Дънди Юнайтед". 28-годишният футболист изкара едноседмични проби в състава и остави отлични впечатления в мениджъра на новия си отбор Пол Хартли.
Роденият през 1989-а година в Рудозем бивш младежки национал се присъедини към Александър Тонев, който до момента единствен представяше нашата страна в Шотландия. Преди това бранителят носеше екипа на „Добруджа", но заедно с още 13 човека напусна клуба в знак на солидарност към треньора Светослав Тодоров.
ФК „Дънди" е наглед скромен отбор, който обаче може да се похвали като единствения тим от Острова, който има само победи срещу каталунския гранд „Барселона" в евротурнирите. Двата тима са се срещали два пъти, като шотландците триумфират с победи и в четирите мача. „Дънди" е шампион на Шотландия за 1962-ра година.
Коце вече се радва на може би най-силните си дни на стадион "Денс Парк". С девет поредни мача като титуляр през последните по-малко от два месеца, пълни 90 минути във всеки един от тях и два гола на сметката си родопският бранител не само се утвърди в стартовата единайсеторка на Пол Хартли, но и се превърна в едва втория българин след големия Стилиян Петров, който попада в "Идеалния отбор на кръга" в шотландския елит.
„Чувството да играеш срещу „Селтик" и „Рейнджърс" е невероятно. Това са клубове с много дълга, богата и успешна история. Клубове с традиции, които се радват на подкрепата на многобройна публика, което допълнително допринася за уникалната атмосфера, когато се изправим срещу тях. На последните два мача срещу „Рейнджърс" и „Селтик" играхме пред повече от 50 хиляди души по трибуните", споделя Костадин в интервю пред спортал.бг.
Костадин Гаджалов е роден на 20 юли 1989 година в Рудозем. В детските си години е тренирал в родопския град, след което става юноша на „Ботев" Пловдив, а по-късно играе и в мъжкия отбор.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I