100 000 лева обезщетение за зверски закланата Милена

12 години в затвора ще прекара 62-годишният овчар Петър Русев, който уби зверски 51-годишната си приятелка Милена Стефанова в смолянското село Турян. Близо три часа бяха необходими на състав на Окръжния съд в Смолян да определи наказанието на мъжа, пробол осем пъти с нож жената. Магистратите отсъдиха кръвнина в размер на 100 000 лева, която да бъде изплатена на майката на жертвата-Руска Стефанова.
Делото се гледа в сряда по съкратената процедура. Петър Русев призна всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, поради което наказанието му бе намалено с 1/3. 62-годишният убиец получи 18 години затвор, които бяха редуцирани на 12. Той ще трябва да изтърпи наказанието си при строг режим.
„Виновен съм! Искрено съжалявам, но вече е сторено!"-това бяха последните думи на Петър Русев, преди съставът на Окръжния съд в Смолян да се оттегли за вземане на решение. Прокуратурата поиска между 15 и 20 години затвор за убиеца на 51-годишната Милена Стефанова.
В хода на съдебното заседание стана ясно, че Петър е решил да убие приятелката си докато пие бира в центъра на селото. Той си приказвал с местна магазинерка, от която научил, че Милена правила комин на къщата си. От направените му намеци, той помислил, че Милена има връзка с майстора. Ревността му се засилила още повече след като обърнал три ракии по-късно. След това хванал ножа и нападнал Милена. Прободената няколко пъти жена опитала да се скрие от яростта му, но смъртта я застигнала в близка поляна.
От държавното обвинение обявиха, че убийството е предумишлено, извършено по особено жесток начин. След зверското деяние, Петър запалил леглото на първия етаж, после на втория, след което свалил окървавените дрехи в банята и направил опит да се обеси.
„Руска беше срината след като посети мястото на трагедията. Тя се надяваше Милена да я гледа на старини, но след смъртта на дъщеря й здравословното й състояние се влоши още повече". Това пък заяви пред съда свидетелка от страната на майката на жертвата.
Руска Стефанова поиска доживотна присъда за убиеца.
Припомняме, че кървавата драма се разигра на 13 март м.г. в смолянското село Турян. Тогава пияният овчар подгонил жената, с която имал любовни отношения, и я наръгал няколко пъти. Трупът на жената бе открит с осем прободни рани в ливада в смолянското село, като те са били причинени от нож с дължина над 27 см.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I