www.24smolian.com

Нов мост над Тикленска ще има, ремонтът за 900 000 лева започва!

вторник, 1 ноември 2016 г.0 коментара

Община Неделино спечели битката в съда, спаси парите за проекта

Нов мост над река Тикленска ще има. След дълги съдебни битки, магистратите отсъдиха на две инстанции в полза на Община Неделино и обществената поръчка получи „зелена светлина".
Припомняме, че правителството одобри допълнителни трансфери за 2015 г. в общ размер на 900 000 лв по бюджета на община Неделино за изграждане на мостово съоръжение на р. Тикленска край с. Крайна по пътя Неделино - с. Козарка - с. Тънка бара. Построяването на моста ще позволи да се осъществи връзка между два значими за областта пътя, финансирани предимно с европейски средства. С реализирането на обекта ще се осигури достъпът на жителите на с. Крайна от десния бряг на р. Неделинска с основните пътни връзки на общината, прекъснат изцяло поради проливни дъждове.
Средствата бяха предоставени по бюджета на община Неделино за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.
След обявената обществена поръчка и последвалите обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията от страна на участници в търга, проектът висеше „на косъм", а общината можеше да загуби средствата. До това обаче не се стигна и проeктът ще бъде реализиран, коментира за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов. „Чрез мостовото съоръжение ще бъде осигурена пътната връзка с „Маказа". Строителните дейности започват до седмица", посочи кметът.
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН