Хотелите в Пампорово са пълни за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, като от курорта отчитат и сериозен ръст на раните записвания за зимния сезон. От 21 декември почти всички места са заети. Хотелите са резервирани за целия ски сезон с много висока заетост на легловата база, която се очертава около 80% според данните на "Пампорово"АД. Забелязва се и завръщането на руските туристи  в планинския курорт.
Според дружеството, стопанисващо пистите, се очаква много силен зимен сезон като логично продължение на тенденцията на ръст на туристи през последните години.
Британските туристи също се увеличават с около 40-50%. За първи път след кризата, ваканционните групи от Великобритания и Ирландия заявяват толкова сериозно присъствие в Пампорово. Британските клиенти ще пристигат с чартъри както до София, така и до летище Пловдив. Данните от резервациите потвърждават ръст и на български, гръцки, турски, сръбски, македонски туристи. Повишеното търсене на Пампорово е факт, категорични са от дружеството
Системата за изкуствен сняг в курорта е напълно обновена преди началото на ски сезона. Около 300 са оръдията за заснежаване от най-ново поколение техника в тази област. Мрежата за изкуствен сняг покрива вече почти всички писти в ски зоната. Оръдията ще започнат заснежаване на трасетата веднага след падане на температурите до необходимите стойности. Система за изкуствен сняг ще работи и в зоната на Мечи чал в Пампорово. Цените на лифт услугите остават непроменени и през тази зима. На разположение на скиорите и сноубордистите ще бъдат повече и обновени писти в Пампорово-Мечи чал през този сезон.
Все още не е обявена датата за официалното откриване на сезона, като на 8 декември в Пампорово се очаква и грандиозно музикално шоу със специална изградена шатра с 3 000 места.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I