Китайска делегация пристига в Момчиловци за традиционния вече Фестивал на киселото мляко, който ще се проведе  от 7 до 9 септември, съобщи кметът на селото Сийка Суркова. Събитието е под патронажа на Министерството на културата, а съорганизатор на празника е китайската компания Bright Dairy, популяризирала на пазара в азиатската страна мляко с марка „Момчиловци".  Фестивалът представя киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословното хранене.
Наложеното на китайския пазар мляко „Момчиловци" превърна селото в разпознаваема дестинация като място на дълголетието, обяснява още кметът Сийка Суркова.  По думите й, след рекламната кампания на млечните продукти, китайски туристи почти целогодишно посещават Момчиловци. В родопското село в момента продължават курсовете по китайски език, организирани от институт „Конфуций" в София. Двадесет курсисти посещават летните занимания по китайски език,  част от които вече са в групата на напредналите. Познанията по китайски са особено необходими за местните хотелиери,  посрещащи все повече клиенти от азиатската държава.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I