85 социално слаби неделинци имаха възможност да посетят турския град Одрин благодарение на кмета на родопския град Боян Кехайов. Със свои лични средства той организира и плати екскурзията на хората в недоимък, някои от които за първи път напуснаха пределите на страната.
„Това е поредното спазено обещание към хората от общината. Преди време от Центъра за социална рехабилитация и интеграция ме попитаха дали е възможно да се организира такава екскурзия за потребителите на социалната услуга. Обещах им да го направя и пътуването стана факт. Помолих от Центъра да изготвят списък с желаещите за екскурзията. Включиха се и хора от другите звена за социални услуги в общината. Така списъкът нарастна до 85 души, за които осигурих с лични средства два автобуса. Голяма част от хората са на възраст над 80 години и затова те бяха придружавани от социални служители. Екскурзията бе в рамките на ден. Хората разгледаха всички забележителности на Одрин, успяха и да си напазаруват евтини стоки поради сривът на турската лира”, посочи за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов. Той бе категоричен, че при желание от страна на потребителите на социалните услуги в общината, ще организира отново подобна екскурзия, която ще бъде реализирана с лични средства.
Това е поредният жест от страна на кмета, който се осъществява с лични средства. През лятото Боян Кехайов плати за нови дрехи на 30 сираци в община Неделино, които заминаха на летен лагер. За байрама пък закупи хранителни продукти за стотици левове, които бяха раздадени на над 270 жители на региона над 80-годишна възраст.
„Ще продължа и занапред с подобни инициативи защото всяко действие на един кмет трябва да е насочено единствено и само към хората. А нашите социално слаби съграждани имат още по-голяма нужда от помощта ни”, каза още Боян Кехайов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I