„Трябва да се цени подкрепата от правителството за общините от Смолянска област. Няма община, която да не е получила целево финансиране от държавата за проекти, които са важни за жителите на всички общини на област Смолян“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Рудозем. Той отчете, че често пъти правителството бива критикувано, че отпуска пари на общини с кметове от ДПС. „Ние правим политика за всички български граждани, независимо от тяхната етническа или политическа принадлежност, за да може те да живеят в по-добра среда. Ние всички сме българи и живеем в тези общини. За нас е по-важно да има контрол при реализирането на тези проекти и да няма отклоняване на средства от тях“, подчерта Цветанов.
Запитан от възрастна жена какво дава Европа за България, освен самолетите, които прелитат в небето, Цветанов отговори, че догодина на европейските избори страната ни ще покаже какво ни дава Европа. „Смятам, че Европа ни дава достатъчно. С излизането на Великобритания от ЕС общият бюджет на Съюза ще бъде намален средно с 5% за всички държави-членки. България е една от малкото страни, за които средствата от кохезионните фондове ще бъдат увеличени. При нас увеличението ще бъде с 8%, което означава, че 2 млрд. лв. повече ще влязат в България. И това са средства, които ще стигнат до българските общини“, допълни Цветанов.
Областният управител Недялко Славов разказа за проектите, които се изпълняват на територията на община Рудозем с помощта на правителството или с европейска подкрепа. Като примери в тази посока Славов даде готовия вече яз. „Пловдивци“, пътя между Средногорци и Рудозем и обходния път на града. Той съобщи и за напредъка по възлагането на строителство на бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт и подходния път към него.
Заедно с Цветанов бяха областният управител на Смолян Недялко Славов, народният представител д-р Красимир Събев и общинският председател на ГЕРБ в Рудозем Шукри Халилов.
На път за срещата всички те минаха през новоизградения площад на Рудозем. Средствата за изграждането му са осигурени с две постановления на Министерски съвет – с първото са отпуснати 690 000 лв., а с второто 440 000 лв. Отделно по проекта „Водовземане на подземни води чрез изграждане на ново водовземно съоръжение – експлоатационен сондаж ПЕС – 1ХГ, гр. Рудозем“ от правителството са осигурени 302 000 лв., за реконструкция и рехабилитация на улици в общината - 350 000 лева и за благоустрояване на центъра на село Чепинци – 540 000 лева. 
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I