Родопчанин бе „погребан” административно от свои роднини след като над 20 години никой от семейството му не е имал връзка с него. Съпругата и децата на носещия две официални имена - Северин-Изет, поискаха от съда в Момчилград роднината им да бъде обявен за мъртъв, за да могат да се разпореждат с наследственото имущество.
Семейството се пръснало в Турция и Белгия още в началото на 90-те години. Според думите им, в родното момчилградско село Чайка останал единствено техният съпруг и баща. През 1997-ма година обаче, следите на Северин-Изет се губят. В продължение на 21 години никой от семейството нямал връзка с него. Според кмета на населеното място, мъжът заминал за Турция и никога повече не се е връщал. От удостоверение за идентичност от страна на Община Момчилград имената С.Изет Х. и Северин З.Т. принадлежат на едно и също лице. Според архивите на МВР пък, няма данни за пътуване от страна на подобно лице. Нямало и сведения за притежаване на лични документи.
Силна мъка и страдание от изчезването на родопчанина, както и създадените последици от чисто правен характер, свързани с общото наследство, бяха мотивите на роднините за искането мъжът да бъде обявен за мъртъв. Съдът в Момчилград удовлетвори желанието на близките, а като дата на смъртта бе посочен 1-ви август 1997 година.
Десетки са изчезналите хора в Родопите, установи проверка на 24smolian.com.
95 души са били обявени от началото на годината в Смолянско за общонационално издирване, като от тях 57 са били открити. Това обявиха от ръководството на МВР – Смолян.
Петима са безследно изчезналите, като един от тях бе открит мъртъв миналата седмица край Борино. Има данни за една от жените, която е обявена за издирване, че се намира на територията на Република Турция, но е прекъснала контакт с близките си от родното й село Гьоврен, общ. Девин. Въпреки това се работи с полицаите от съседната страна, за да се установи дали тя не е станала обект на престъпление, уточниха от полицията в Смолян.
Все още са в неизвестност изчезналите възрастни хора от с. Дрянка, общ. Баните и с. Средногорци. За издирван мъж от с. Бръщен, полицията в Смолян е получила сигурна информация през юли месец, че се намира на територията на Република Гърция. Веднага е направена връзка с колегите им зад граница, но на адреса, който е бил посочен в село близко до границата с България, същият не е бил намерен. Работата и по този случай продължава.
34 непълнолетни лица са били обявени за издирване за първите 6 месеца на тази тодина на територията на област Кърджали. Всички те са били установени в рамките на дни.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I