Жителите на маданското село Ловци са готови да излязат на протест, ако не се вземат мерки по обезопасяването на участъка от главния път Смолян-Мадан, който преминава в близост до населеното място. Именно в този участък в началото на юли бе блъсната 25 – годишна жена от бус, а впоследствие тя издъхна от травмите си в болница. Създаден е Инициативен комитет, който е разпратил писма, придружени с подписка до Община Мадан, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и до Областната дирекция на полицията в Смолян, с което настояват да се вземат адекватни мерки за обезопасяване на участъка и намиращата се там пешеходна пътека.
Пътят е част от републиканската пътна мрежа, като собственик е АПИ. От там са получили отговор, че на този етап пътят не е бил в регулация и се изготвят необходимите документи, като в предложението е да се направи и надлез.
„Ние настояваме да се вземат мерки, в района няма знаци, които да накарат шофьорите да намалят скоростта, искаме ако е възможно да се вдигне пешеходната пътека или да се поставят изкуствени неравности, които да карат шофьорите да намалят. На този етап все още нищо не е направено. Именно в този район са автобусните спирка, като и магазин. Съгласни сме и на надлез, но на този етап няма нищо“, коментира кметът на с. Ловци Рукие Кабадалиева. Тя е категорична, че ако не се вземат мерки в кратки срокове, хората са готови на протести и ще отстояват исканията си, докато те не бъдат изпълнени. „Надяваме се зимните месеци да се използват за оформяне на документацията относно пътя и да ни се реши проблемът. Не сме съгласни и със становището, че пешеходната пътека там е незаконна, както и че нямало достатъчно пресичащи хора по нея“, добави Кабадалиева.
От Областно пътно управление в Смолян съобщиха, че са запознати с проблема, като техен представител е присъствал на среща, инициирана от кметството, в която са взели участие служители на полицията, общинската администрация и др. „Предприемат се действия, инициативата трябва да дойде от общинската администрация, като, разбира се, трябва да се спазва нормативната уредба. Работи се по въпроса, но в никакъв случай не можем да се ангажираме със срокове“, коментира инж. Костадинка Миланова – директор на Областно пътно управление – Смолян.
Въпреки, че пътят е част от републиканската пътна мрежа, от общинската администрация в Мадан заявиха пълна готовност от тяхна страна за решаване на проблема, като увериха, че каквото е необходимо и трябва, те ще го направят.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I