Обстановката в Смолянско след последните снеговалежи постепенно се нормализира, но все още има села без ток и достъп. Без електрозахранване са по две населени места в общините Девин и Борино, както и с.Мугла от община Смолян, където все още няма достъп. Снощи до късно екипи пробивали падналите лавини и кална маса, но все още пътят не е отворен. Хубавата новина за смолянското село е, че служители на общината и пожарната са успели да стигнат до селото и да подсигурят необходимото гориво, лекарства и храна. Днес работата по пробиването на пътя продължава.
Относно пътната обстановка, Смолян-Пампорово-Проглед вече е проходим без вериги, докато остава ограничението за Стойките-Пампорово, където автомобилите трябва да бъдат със средства против боксуване. Вече служители на 101-ви Алпийски полк са започнали пробиването на прохода „Превала“, който е затворен от петък, съобщи зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров.
От днес всички учебни заведения на територията на областта възобновяват учебния процес, след едноседмичната грипна ваканция. Изключение прави община Доспат, където два дни нямаше ток и училищата не са отоплени. Грипната епидемия обаче остава в сила, уточни д-р Сийка Чернева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” при Регионалната здравна инспекция – Смолян.
Все още е в сила бедственото положение за област Смолян, но се очаква днес преди обяд то да бъде отменено.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I