Нашенците, които кандидатстват за работа във Великобритания, не се плащат от Брекзит. Смятат, че страната предлага повече възможности и по-добро заплащане. Това е причината да търсят услугите на посредническите фирми. “Доходите в България са толкова ниски, че нищо не може да си спестим и мислим, че там, ако отидем, ще спестим пари. Ние сме в Европа обаче сме някаква друга Европа. Не е както трябва да бъде. Може би до 2020 г. няма да има проблеми“, казват родопчани пред БНР.
“Все още има надежда, така че не е окончателно. Докато не рискуваш, няма как да разбереш“, коментират хора, търсещи услугите на посредническите фирми. За Великобритания се наемат работници основно в селското стопанство.
Според Димчо Умурски, представител на една от посредническите фирми, това е възможност за хората, които у нас трудно биха си намерили работа: “Основно хората с ниско образование, без английски език, което е тъжно да се каже, но тук нямат никаква перспектива. Това е една добра възможност такива хора да си изкарат не лоши средства за тоя кратък период от време. С течение на годините повече са по-възрастни хора, но явно и младите вече ги няма“. Според Умурски кандидатите за работа във Великобритания се питат какво ще се случи при евентуален Брекзит, независимо кога ще е той. Докато кандидат-гурбетчиите казват, че биха заминали във Великобритания, независимо от Брекзит, част от българите на Острова обмислят варианти за напускане.
От Родопите до… Дания – как промених живота си към по-добро! Очаквайте специален репортаж от Копенхаген
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I