Заместник-областният управител Владимир Гърбелов и експерти от Областна администрация Смолян участваха в 40-то заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе в град Пловдив под председателството на Здравко Димитров – областен управител на област Пловдив.
На заседанието бяха представени: Стратегия за интегриран и устойчив туризъм на област Пловдив 2019-2025; Проектът „REGIONS 4FOOD“ – „Регионални стратегии за храни“; Методически указания за изготвяне на интегрираните общински планове за развитие през следващия програмен период 2021-2027; както и представяне на ангажиментите на новата Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Инж. д-р Момчил Караиванов – директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян и координатор на Регионалния академичен център към БАН-Смолян, презентира темата: „Начално обследване на екологичната полезност към човешкото здраве на зададени туристически места в област Смолян”. Разработката е изготвена от Лаборатория за изследване на био-електрографски технологии в аерокосмическите проучвания в Института за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките (ИКИТ БАН) с ръководител на лабораторията - академик, д-р.т.н., проф. Геннадий Маклаков.
В заседанието на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР участваха заместник-министри, представители на министерства, областни управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на висшите учебни заведения, на организациите за управление на туристическите райони „Тракия“, „Родопи“ и „Долината на розите“, на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, както и представители на НПО и координатора на Регионалния академичен център на Българска академия на науките-Смолян. От страна на областна администрация Смолян в работата на съвета се включиха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, инж. д-р Момчил Караиванов – директор дирекция „АКРРДС”, Стефка Гарова – началник отдел „КАКРР” и Жасмина Бошнакова – главен експерт „РР”.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I