Родолюбиви младежи от Смолян и Пловдив продължават с благородната си кауза по възстановяването на параклиса „Св.вмчк Георги Победоносец” край смолянското село Дунево. Светинята е построена през 1428 г., а през 1720 г. е била разрушена от турците. Параклисът е бил отново възстановен през 1967 г. и отново разрушен.
„Събрахме се група млади хора, които имаме желание и воля да го направим и да оставим нещо след себе си. До този момент успяхме да съберем средства и да направим паметна плоча на параклиса. Събрахме строителни материали и средства и цяло лято работим по възстановяването на параклиса. Отправяме молба чрез вашата медия, че набираме доброволци за строителните дейности“, съобщи Стойо Караколев, един от инициаторите за
възстановяването му.
„Вашата медия винаги е популяризирала нашата инициатива и затова се обръщаме отново към вас”, посочи Караколев. Доброволците могат да се свържат с младежите на телефони:. 0876567828 и  0895734566.
„Във всеки български град, във всяко селце, във всяка махала има място, манастирче, скала, местност, които съхраняват духа на българина. Но светините не са само останали предмети, паметници или местности – често светиня е някоя мисъл, човек или идея, преминали и оставили диря в сърцата ни от векове и за векове. Нека не оставяме българските ни светини да бъдат забравени и унищожени“, призовават младите родолюбци.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I