65 са мераклиите за общински кметове в област Смолян. Това установи проверка на екипа ни в съответните Общински избирателни комисии.
12 ще влязат в битката за кмет на Община Смолян. Толкова от регистрираните партии и коалиции са посочили, че ще издигнат кандидати за кмет, сочат решенията на ОИК.
Регистрираните до крайния срок партии са 11, коалиции -5, от които една местна и инициативни комитети-5. Четири от инициативните комитети издигат кандидати за общински съветници и един-кмет на община Смолян.
До този момент са ясни имената на Николай Мелемов, който ще се бори за трети мандат издигнат от ГЕРБ, Стефан Сабрутев, който е кандидатът на БСП, инж. Румяна Фиданова-кандидат на ДПС, заместник-областният управител Владимир Гърбелов е издигнат от НФСБ, а Мирослав Фисински е независим.
12 партии и коалиции се регистрираха за местните избори в Девин. Седем ще са кандидатите за общински кмет. Те ще бъдат издигнати от ГЕРБ, „Атака“, „Движение заедно за промяна“, „Нова алтернатива“, „Обединена социалдемокрация“, Коалиция „МИР“. БСП и ДПС ще издигнат единна кандидатура. „Земеделски народен съюз“, „Новото време“, ВМРО и НФСБ ще участват в изборите за съветници и кметове на кметства.
Петима ще са кандидатите за кмет на Доспат. В битка ще влязат ГЕРБ, ДПС, АБВ, ВМРО и БСП. „Воля“ и СДС ще се борят за кметове на кметства и общински съветници.
В Мадан съревнованието за общински кмет ще бъде между четирима кандидати-на ДПС, ГЕРБ, ВМРО, БСП. Останалите две регистрирани за изборите партии-АБВ и „Воля“, ще се борят за места в Общинския съвет.
Седем ще са кандидатите за общински кмет в Рудозем. Зад тях застават ДПС, ГЕРБ, „Демократична България“, „Партия на Зелените“, ВМРО, СДС, „Земеделски народен съюз“ и БСП, които издигат единна кандидатура. Общинската избирателна комисия в Рудозем отказа регистрация на „Национално Движение за права и свободи“.
Рекорден брой кандидати ще се явят на изборите за кмет на Неделино. Девет партии и коалиции ще влязат в битка за родопския град-„Партия на зелените“, „Мир“, БСП, „Двжение България на гражданите“, ГЕРБ, ДПС, НФСБ в коалиция с Обединена социалдемокрация, ВМРО, АБВ. Още две партии пък ще издигнат кандидати за кметове на кметства и общински съветници.
Шест са кандидатите за кмет на Златоград. Там съревнованието за вота на гражданите ще водят Партията на зелените заедно с ВМРО, „Демократична България“, ГЕРБ, ДПС, НФСБ, БСП. Два инициативни комитета са издигнали кандидатури на независими общински съветници.
Пет партии ще издигнат кандидати за общински кмет в Баните. Общо осем партии и коалиции са се регистрирали в ОИК за участие в изборите.
Осем ще влязат в надпревара за кмет на Чепеларе. Един независим кандидат и седем издигнати от СДС, „Атака“, БСП, ДПС, ВМРО, ГЕРБ, НФСБ.
Три партии се регистрираха за местния вот в Борино. ДПС и ГЕРБ ще спорят за кметското място в общината, докато „Воля“ ще участва с листа за общински съветници.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I