Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

Благотворителен футболен мач се организира в Златоград. Събитието ще се проведе на 19 март от 17 ч. на градския стадион. Срещата ще бъде между юношите на Футболен клуб ,,Вихър и отбор от момчета, които подкрепят каузата. Събраните средства ще бъдат дарени на деветгодишния Виктор Иванов, който страда от детска церебрална парализа. Сумата, нужна за рехабилитация в Гърция, е 23 800 евро.

Главен организатор на спортното мероприятие е Мартин Димитров. Той е родом от Сливен, но живее в Златоград. Още от малък е любител на спорта, затова се ангажира с тази благородна инициатива.

,,Реших да организирам нещо различно в градчето ни, понеже покрай забързаното ежедневие сме забравили да помагаме, да обичаме и да даваме. Каузата е много добра и чрез нея искам да превърна организирането на подобни събития в традиция, както и да подтикна доброта у хората", каза младото момче. За 24smolian.comМартин сподели, че е получил подкрепа от местния футболен отбор, както от младежи, така и от възрастни. Според него през последните години спорта в града се развива, обновяват се терените, както и се насърчава активния начин на живот. На финала, той допълни, че с това събитие има за цел да насърчи съгражданите си да бъдат по-добросърдечни и по-инициативни.

Всеки, който желае да подкрепи каузата на Вики, може да го направи на посочената банкова сметка: BG93BPBI79274042456202

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Браво на всички организатори! С вас сме! Нека футболът и добротата ни обединят, за да помогнем на момчето да оздравее!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I