Таксиметрови водачи от Смолян ще се включат в националния протест в столицата, който се предвижда да се проведе през следващата седмица на 20 ноември. Това заяви Тодор Чуртов, представител на бранша от Смолян.

Около 15 водачи ще заминат с автомобилите си за столицата, като всички около 100 работещи в сферата в Смолян, подкрепят исканията на колегите си от цялата страна, подчерта Чуртов. Той отбеляза, че таксиджиите от Смолян са изпратили подписка до парламентарните групи на всички партии, с искане да подкрепят тях и колегите им от Пловдив, и най-вече да не бъдат облагани с патентен данък, защото Смолянския район е беден, а кризата е силна.

„Ако разберат исканията ни господата в парламента и окажат съдействие ще е добре, ако не - София ще стане жълта", заяви Чуртов, цитиран от радио „Фокус". В подписката са се включили около 100 души. Тодор Чуртов отбеляза, че специално в Смолян около 90 % от автомобилите са в много добро състояние, въпреки че са навършили 8-9 години и тази и следващата година трябва да се сменят.

„В тази криза таксиметровите водачи трудно ще си позволят да изкарат по 10-15 хил. лв., за да си купят кола, а не искат на лизинг, защото не успяват да го обслужват, заради ниския оборот, който правят в града", каза Чуртов. Той подчерта, че Смолян е на 100 % за искането за удължаване на периода с поне 5 години на използване на автомобилите за таксита.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. На тия няма угаждане. Аз предлагам правителството да им гласува коледни добавки. А после може и за 1 май. Два пъти в годината по 50 лева.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I