Изпълняващата длъжността „Кмет на Неделино" Фанка Георгиева е работила във фирма, близка до дъщерята на обвинения за злоупотреби градоначалник Стоян Беширов-Нели, съобщиха в писмо до редакцията общински съветници от родопския град. Основната дейност на фирмата била в операциите с недвижими имоти, включващи покупка и продажба в цялата страна. Тя прекратила дейността си там след като била назначена от Беширов, посочиха отлично запознати.
Фанка Георгиева в момента ръководи Община Неделино, а досегашният заместник на градоначалника Румяна Караиванова бе преназначена в секретар на Общината със заповед на Беширов.
Делото срещу него за отстраняване от длъжност пък тръгна с фалстарт миналата седмица. Беширов не се яви в съдебната зала, а адвокатите му показаха болничен лист, издаден от „Пирогов", с който става ясно че Беширов е постъпил на лечение на 10 ноември.
Според запознати, хемороиди са вкарали в лечебното заведение кметът на Неделино.
В болничния лист обаче не се чете нито диагнозата, нито името на лекаря, който го е издал. Това накара съдът да назначи съдебно-медицинска експертиза, която да даде заключение за здравното състояние на Беширов.
Не бе даден ход и на другото дело-срещу зам.-кмета Румяна Караиванова. Тя беше в съдебната зала и показа трудов договор, подписан от Стоян Беширов, от който става ясно, че от 8 декември е освободена от длъжността зам.-кмет и назначена за секретар на Община Неделино.
Беширов е бил в платен годишен отпуск до 10 декември. Прокуратурата поиска да се запознае на какво основание, кметът по време на отпуск прави рокади в общината. Според спецпрокурорът Лилия Симеонова има сигнал, че именно Георгиева е оглавила инициативен комитет в Неделино за „организиране на митинги, демонстрации и стачки в полза на обвиняемия Стоян Беширов срещу прокуратурата". Тя заяви, че ще подготви и изпрати сигнал по реда на НПК до областния управител на Смолян и до Общинския съвет в Неделино, Беширов да бъде отстранен от длъжност. Симеонова допълни, че обвинението работи съвместно с други държавни органи и по получени нови сигнали за нарушения и по други обществени поръчки, като ще има и нови обвинения.
„До момента са разпитани 36 свидетели. Събират се доказателства за нарушения по още 11 обществени поръчки. Делото ще стане много обемно. Извършват се проверки в НАП, АДФИ и други институции, продължават да постъпват сигнали от граждани,  управители на фирми и др. Изброени са лицата в чиято полза са се сключили тези поръчки", допълни още прокурорът.
Делото срещу Караиванова е насрочено за днес. Следващата дата, на която Беширов трябва да се яви в съда, е 18 януари догодина.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. всички са навързани като свински черва, но това е схемата за източване и забогатяване във всяка община в България

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I