Няма да се увеличават картите за транспорт за пенсионерите в Смолян, а учениците от селата ще пътуват с една карта до школата. Това стана ясно след среща на кмета Николай Мелемов с превозвачи.
„След проведена и инициирана от нас среща с транспортните фирми, постигнахме консенсус да не се увеличават картите за пенсионерите и да не се натоварват  допълнително учениците", обяви Мелемов. Той допълни, че Общината е коректна към превозвачите и очаква същото и от тях. Според кмета доходите на хората не са се увеличили, за да се натоварват с допълнителни финансови тежести.  
От другата година за едномесечна карта пенсионерите ще плащат 7 лв., за три месеца – 20 лв., за шест – 40 лв. и за година -80 лв., обяви подробностите гл. финансист Венера Аръчкова. По този начин те вече няма доплащат по 60 ст. за билет независимо, че притежават карта.
За учениците картата се запазва в размер на 32 лв. С тази карта те ще могат да пътуват, например от Смилян до Смолян и от Момчиловци до Смолян и обратно, а   не от Смилян до бункера в „Райково" с една карта и оттам с друга или да купуват билет, докато стигнат до съответното учебно заведение. Учениците до 16-годишна възраст ще пътуват на територията на община Смолян без да плащат такса.
За пенсионерите извън община Смолян, в населените места до 10 км.–годишната карта ще е с цена 20 лв., до 20 км.-40 лв. и над 20 км.-60 лв.
„Този консенсус, който постигнахме с транспортните фирми считаме, че е благоприятен за хората от Смолян и общината", коментира още Аръчкова.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I