С десет мащабни проекта за близо 10 000 000 лева изпрати миналата година Община Златоград. Един от най-големите от тях е за изграждането на геотермалната отоплителна система на стойност над 3 млн.лв. В дейностите по него се включват изграждане на сондаж и сградите към него, доставка на мониторингово оборудване, провеждане на предексплоатационно водочерпене и хидроложки изпитания.
2 млн. лв. от Оперативна програма „Регионално развитие" бяха вложени в проекта за „Реконструкция, обновяване и оборудване в МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов". Планираните интервенции бяха насочени към закупуване на специализирано медицинско оборудване за диагностика и лечение на заболявания, ремонт на отделенията с новозакупена апаратура в лечебното заведение, а също така и дейности за подобряване на достъпа на пациентите до отделенията.
„Общината започна реконструкция на водопроводната мрежа в селата Ерма река, Аламовци, както и рехабилитация на общинския път Неделино-Старцево и уличната мрежа в Старцево. Общата стойност на проектите е над 2 млн. лв.
Паралелно с това Общината продължава и със социалната политика. В проект „Подкрепа за достоен живот" бяха вложени 869 349 лв. за създаване на банка с лични асистенти от всяка община-партньор по проект, които да поемат потребителите на услугата. Същевременно с това бе изпълнен и проект за Обществена трапезария в Общината, чрез който да се осигури топла храна на социално слаби жители на реагиона", допълниха от местната администрация.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I