Експерти на РИОСВ–Смолян, съвместно с Регионалната лаборатория извършиха две проверки по сигнали за замърсяване на реки, съобщиха от Екоинспекцията.
Първият сигнал е получен в сряда и е за побеляване на река Черна, в участъка между смолянските квартали „Райково" и „Устово". На място експертите са констатирали замътване на водите. След направения обход е установен и източникът на замърсяването–Пречиствателни съоръжения за производствени отпадъчни води. Дадено е предписание на фирмата-собственик да почисти утаителите до края на работната седмица. Стартирана е процедура по Закона за административните нарушения и наказания.
В четвъртък е получен и втори сигнал. Той е за побеляване на река Елховска, в близост до Рудозем. При проверката е установено побеляване на водите, в участъка на Рудоземска обогатителна фабрика при смесването на водите на реките Чепинска и Елховска, до водохващането на ВЕЦ „Средногорци". Обходът на експертите на РИОСВ продължава, за да се локализира източника на замърсяване.
При двете проверки са взети водни проби. Очакват се резултатите от лабораторните анализи.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I